2020-11-12 13:15Nieuws

3 van de 10 kledingstukken kunnen worden gerepareerd i.p.v. vervangen

In 2019 kon Fristads in 30% van de claims het kledingstuk repareren en terugsturen naar de klant, in plaats van het te vervangen door een nieuw kledingstuk. Het meest voorkomende was het repareren en vervangen van knopen en ritsen.

 

“Onze werkkleding is gemaakt om de drager te beschermen gedurende de werkdag, dat is een belofte waar we 100% achter staan. Voor ons zijn functionaliteit en kwaliteit de alpha en omega van alles wat we doen, we worden gedreven door het ontwikkelen van kwaliteitsproducten die lang meegaan om zo bij te dragen aan minder consumptie en een beter milieu. Dankzij onze klanten kunnen we onze kwaliteit continue verbeteren en de levensduur van onze producten verlengen,” zegt Anders Hülse, MD bij Fristads.

 

0.1 procent van alle verkochte artikelen resulteerde in een claim

In 2019, resulteerde 0.1 procent van alle verkochte artikelen in een claim. Een claim kan gaan over een ritssluiting die vervangen moet worden of een extra versteviging die moet worden toegevoegd op een kwetsbaar deel van het kledingstuk. Wanneer een klant een claim instuurt is het eerste wat we doen altijd bekijken of het kledingstuk gerepareerd kan worden in plaats van het te vervangen. 30 procent van de claims werden gerepareerd en geretourneerd aan de klant in plaats dat ze vervangen werden door nieuwe artikelen. De meest voorkomende reparatie is het vervangen van ritsen en knopen - gedurende het afgelopen jaar hebben we 775 ritsen en 169 knopen vervangen.

 

“We hebben een erg laag aantal claims vergeleken met het aantal verkochte kledingstukken. Ik denk dat dat het resultaat is van ons toegewijde werk door de jaren heen om verschillende interne forums op te zetten waar we mogelijke verbeteringen in een vroeg stadium kunnen identificeren, voornamelijk via onze Claims Department en de Quality Department. Dat betekent dat we op efficiente wijze afwijkingen snel kunnen identificeren en verbeteringen snel kunnen aanbrengen,” zegt Hülse.

 

Ons team van kwaliteitscontroleurs

Om aan de top te blijven voor wat betreft kwaliteit, heeft Fristads processen ontwikkeld om de producten continue te verbeteren – zodat ze ten volle kunnen worden benut gedurende de gehele, lange levensduur, waarbij de milieu-impact van ieder product wordt geminimaliseerd. Daarnaast heeft Fristads een team van kwaliteitscontroleurs die nauw samenwerken met de leveranciers. Verschillende van deze controleurs zijn gestationeerd in de landen waar de materialen en de kleding wordt geproduceerd.

 

“Dit heeft een aantal voordelen, o.a. dat onze samenwerking met de leveranciers solide is en in overeenkomst met het doel van Fristads om zo dicht mogelijk bij de bron te werken. Iedere bestelling wordt gecontroleerd tijdens het productieproces om afwijkingen te minimaliseren die leiden tot afgewezen producen omdat ze een negatieve impact op het milieu zouden kunnen hebben,” aldus Hülse.

 

Gedurende de productie worden verschillende checks op het materiaal, technische specifiaties en naden uitgevoerd. Daarnaast wordt iedere verzending voor vertrek en bij aankomst gecheckt om het vochtgehalte te controleren – om zo te voorkomen dat de kleding wordt vervuild door schimmel. 

 

Sustainability report 2019

Lees meer in ons sustainability report 2019 over ons werk en initiatieven die bedoeld zijn om onze impact op het milieu te minimaliseren . Download the report here.

 

 Voor meer informatie kijk op www.fristads.com/nl


 


Onderwerpen: Duurzaamheid

Over Fristads

Fristads heeft sinds 1925 de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding uitgedaagd en gestimuleerd, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Fristads is onderdeel van de Fristads Kansas Group, de toonaangevende fabrikant van werkkleding in Europa met een portfolio dat naast Fristads ook merken bevat zoals o.a. Kansas en Leijona. Lees meer op www.fristads.com


Contactpersoon

Joyce Elsinga
Marketing Coordinator Benelux
Joyce Elsinga