2022-07-05 08:00Nieuws

BMB Techniek - al 30 jaar Fristads-partner.

BMB Techniek. Al 30 jaar Fristads partner.BMB Techniek. Al 30 jaar Fristads partner.

“Op de confectiematen ging ik toen al prat”

Dertig jaar geleden werd het fundament gelegd voor de huidige samenwerking tussen BMB Techniek en Fristads. De specialist in accugereedschap, bevestigingsmaterialen en PBM voor de bouw en industrie in Vijfhuizen is een zelfstandige onderneming. Toen Richard Brouwer begon, stonden technisch advies, persoonlijke benadering en duurzame relaties al voorop. Dertig jaar later is dit met de nieuwe generatie niet anders en kenmerkt de technische groothandel zich met een eigen identiteit.  

Brouwer Mobiele Bevestigings Technieken is de volledige naam van BMB Techniek. Met een mobiele dienstverlening is het ooit begonnen. Om in een overtreffende trap service te verlenen en snel én op locatie te leveren, heeft oprichter Richard Brouwer destijds gekozen voor onafhankelijkheid en zelfstandigheid. In al die jaren heeft het bedrijf een mooie groei doorgemaakt en is het vooral sterk vertegenwoordigd in Noord-Holland. Sinds 2008 is afscheid genomen van de mobiele service. Zzp’ers, particulieren, mkb-bedrijven en grootzakelijke klanten kunnen terecht in de zeer uitgebreide winkel aan de Kromme Spieringweg 545A in Vijfhuizen. “Wat gebleven is, is onze visie”, zegt Richard Brouwer. “Een visie gericht op een goed advies, het overbrengen van technische kennis en altijd een oplossing bieden gericht op wat de klant écht nodig heeft.”

Duurzaamheidsvisie
Dat BMB Techniek bouwt aan duurzame relaties blijkt uit de jarenlange samenwerking met Fristads. “Vanaf de start nam ik Fristads-kleding mee in de wagen en ging ik al prat op de confectiematen”, zegt Richard Brouwer. “Ook schaar ik me achter de duurzame visie van Fristads en vind ik het directe contact erg belangrijk. We weten wat we aan elkaar hebben, Fristads denkt mee en gaat mee naar klanten als dat gewenst is. En is er een probleem of hebben we te maken met een uitlopend artikel, dan lost Fristads het altijd netjes op.” Dochter Tess die sinds vorig jaar in de zaak werkt, deelt deze ervaring. “Fristads heeft een breed pallet moderne en casual kleding. Het is een mooi merk, de kwaliteit, het materiaal en de stoffen zijn goed. Onze klanten kunnen er prima mee verschijnen op het werk! In de Fristads shop-in-shop presenteren we het complete pakket.”

Nieuwe generatie
Tess weet waar ze over praat. Ze heeft een achtergrond in de kledingbranche en de verkoop zit in haar bloed. Bovendien heeft ze een grafische opleiding wat van pas komt bij het ontwerpen van logo’s en ander promotiemateriaal. Samen met haar broer Rick is zij de nieuwe generatie in het bedrijf. Beiden hebben geen achtergrond in de bouwmaterialen, maar zijn wel in de omgeving opgegroeid. “De interesse is er altijd geweest en we liepen regelmatig rond in het bedrijf”, zegt Tess, die verantwoordelijk is voor de bedrijfskleding en PBM. “Ik ben trots op wat pa heeft neergezet en zie potentie. Geweldig vind ik het om zelf te mogen beslissen en een toekomstbeeld neer te zetten samen met Rick. We hebben een sterk merk, een uitgebreid assortiment kleding en verregaande service. Van het passen in eigen omgeving, een bezorgdienst, Klant Management Systeem tot een eigen atelier en snelle, accurate levering.”

Toegevoegde waarde
Ook zoon Rick heeft een commerciële opleiding en achtergrond. Hij deed zijn verkoopskills op bij andere organisaties voordat hij een jaar geleden in het bedrijf kwam. “We hebben een unieke manier van werken, een eigen merk en visie. Dat spreekt me aan. Als familie voelen we elkaar aan. We zijn met onze kennis, specialisme, logistiek en de kwaliteit van de A-merken gericht op het leveren van toegevoegde waarde. Heeft de klant een probleem op de bouw? We rijden ernaar toe en lossen het op. Zo helpen we kosten en tijd besparen.”

Unieke propositie
Concrete plannen voor opvolging zijn er nog niet. “We kunnen de komende tijd nog veel van pa en de collega’s leren”, zegt Rick. “Persoonlijk heb ik autonome groei als ambitie om zelfstandig te kunnen blijven bestaan in de toekomst. En ik richt me op onze unieke propositie die we willen blijven handhaven. We zijn onbegrensd in wat we kunnen omdat we onafhankelijk en flexibel zijn. Daarmee maken we het verschil, nu en in de toekomst!”


Onderwerpen: Nieuwsitem

Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.

Contactpersoon

Joyce Elsinga
Marketing Coordinator Benelux
Joyce Elsinga