2021-02-19 09:16Nieuws

Chasin' the Sunset 2021 - fietsen voor het goede doel

Oud-veldrijder Huub Kools van FristadsHuub Kools

GP Adrie van der Poel gaat samen met Fristads fietsen voor het goede doel
 
2021 is door Covid19 een bijzonder jaar, geen Grote Prijs Adrie van der Poel (GP) en geen side events zoals Uniek Sporten. Toch wil de GP iets doen samen met trouwe sponsors van de GP door deel te nemen aan het fietsevent Chasin the Sunset.
Wat is Chasin the Sunset ? Chasin the Sunset is een exclusief bucketlist wielerevenement voor fanatieke wielrenners en dit jaar vindt de van der Poel/Poulidor editie plaats van 24 t/m 26 juni 2021.
 
In drie dagen van Kapellen (B), de woonplaats van Adrie, David en Mathieu naar Saint Leonard de Noblat (de voormalige woonplaats van wijlen Raymond Poulidor in Frankrijk). Drie loodzware etappes van elk 300 kilometer. De ultieme uitdaging, waarbij je je grenzen verlegt en maar één doel hebt: elke dag samen finishen vóór zonsondergang. Daarnaast hebben Adrie en Jan samen met hun fietsbuddy’s het doel om door hun fietsprestatie zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel ( Stichting Titurel in Putte).
 
Voorzitter Jan Prop zal gaan fietsen met onze eigen collega Huub Kools. Fristads is al menig jaar trouwe sponsor van de Grote Prijs Adrie van der Poel Hoogerheide. De naam van de buddy van Adrie van der Poel wordt later bekend gemaakt. De GP Adrie van der Poel teams zullen fietsen in wielerkleding van Kalas Benelux. Kalas Benelux is o.a. kledingsponsor van de wielerploeg van Mathieu van der Poel en al vele jaren sponsor van de GP Adrie van der Poel Hoogerheide.
 
In het spoor van Poulidor en Van der Poel De route van de eerste editie van Chasin’ the Sunset is een ode aan wielerkampioenen Raymond Poulidor, Mathieu, David en Adrie van der Poel. Finishplaats Saint-Leonard-de-Noblat was de woonplaats van wijlen Raymond Poulidor, een van de meest populaire Franse wielrenners ooit. Startplaats Kapellen is de woonplaats van Adrie van der Poel en de geboorteplaats van David en Mathieu van der Poel, alle drie zeer succesvolle profwielrenners.
 
Ultieme uitdaging
De teams starten om beurten, zoals bij een tijdrit, en dienen voor zonsondergang binnen te zijn om succesvol te finishen. Chasin’ the Sunset is een ware uitputtingsslag, samen met je buddy ga je deze ultieme fietschallenge aan. Doorzettingsvermogen, het maken van voldoende trainingskilometers en elkaar blijven motiveren: dit alles zorgt er voor dat je als team de finish in Saint-Leonard-de-Noblat zult bereiken!
 
Inzet voor het goede doel
Naast de organisatie van de GP Adrie van der Poel Hoogerheide (helaas kon deze vanwege de Covid19 pandemie in 2021 niet door gaan) organiseert de stichting jaarlijks verschillende side events zoals B2B-events en het Uniek Sporten project. Vanwege Covid-19 is het op dit moment onmogelijk om dit soort events te organiseren.
Het Uniek Sporten event, een sportdag voor mensen met een beperking, was de afgelopen jaren heel succesvol, waarbij Huub de spinningles verzorgde voor de deelnemers. Voor deze mensen wil de stichting samen met Fristads heel graag iets terug te doen in de vorm van een sponsortocht. Daarom gaan Huub en Jan samen met Adrie proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Titurel.
 
Stichting Titurel biedt langdurige zorg en dagbesteding aan mensen met autisme, psychische problemen en/of een verstandelijke beperking. Titurel kent twee woongroepen. Voor de locatie in Putte is dringend geld nodig voor de nodige bouw- en verbouwwerkzaamheden. “ Een prachtig doel dus om ons voor in te gaan zetten”aldus  voorzitter Jan Prop en Huub Kools.
 

Binnenkort volgt meer informatie over hoe u als Fristads partner kunt bijdragen aan het uiteindelijke bedrag voor de verbouwing van Stichting Titurel.


Onderwerpen: Nieuwsitem

Over Fristads

Fristads heeft sinds 1925 de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding uitgedaagd en gestimuleerd, altijd met professionals in het achterhoofd en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Fristads maakt deel uit van de Fristads Kansas Group, de toonaangevende werkkledingleverancier in Europa met een portfolio die naast Fristads onder andere de merken Kansas en HejMar omvat. Lees meer op www.fristads.com

Contactpersoon

Joyce Elsinga
Marketing Coordinator Benelux
Joyce Elsinga