2023-09-12 07:30Nieuws

Fristads breidt concepten uit met nieuwe herfst- en winterkleding

Fristads breidt concepten uitFristads breidt concepten uit

De unieke werkkledingconcepten van Fristads blijven groeien met de lancering van najaars- en winterkleding die beschermt tegen regen, wind en kou. De nieuwe bovenkleding sluit aan bij de concepten Alnaryd, Haverdal, Tyresta en Skarup van Fristads, die allemaal een eigen kenmerkende pasvorm, functionaliteit en stijl hebben.

"Toen we onze concepten ontwikkelden, gingen we uit van onze populairste broeken en hebben we er bijpassende bovenkleding aan toegevoegd, voornamelijk voor de lente en de zomer. Nu breiden we uit met kleding voor de herfst en winter, die ontworpen is om de gebruiker warm en droog te houden, ongeacht het weer," zegt Lena Bay Højland, Product Director bij Fristads. "Het idee van onze concepten is de klant te helpen de juiste kleding te vinden die bij zijn of haar voorkeuren en werkzaamheden past."

De herfst- en winterlancering van Fristads is een boost voor het breedste concept, Alnaryd, dat zich kenmerkt door uitzonderlijk duurzame werkkleding voor ruige en zware omstandigheden. Alnaryd wordt uitgebreid met een nieuwe shelljas en shellbroek, evenals een isolerende winterjas en winterbroek, allemaal gemaakt van het waterdichte, winddichte en ademende Airtech®-materiaal van Fristads.

Daarnaast brengt Fristads twee kledingstukken op de markt die gemaakt zijn van gerecycled polyester: een functioneel en duurzaam shelljack voor het Haverdal-concept en een Polartec® fleecejack voor het high-end Tyresta-concept. Het shelljack is gemaakt van lichtgewicht 4-way stretchmateriaal en is een geweldige keuze voor gebruikers die vooral waarde hechten aan flexibiliteit en comfort. Het Polartec® fleecejack is zeer ademend, voert transpiratie af en heeft geweldige isolerende eigenschappen.

"Als onderdeel van ons duurzaamheidsinspanningen vervangen we voortdurend traditionele materialen door gerecyclede alternatieven, maar we doen nooit concessies aan de kwaliteit, omdat dat de levensduur van het kledingstuk negatief zou beïnvloeden en het op de lange termijn minder duurzaam zou maken. Als we voor een kledingstuk een duurzamere kwaliteit kiezen, kunnen onze klanten er zeker van zijn dat we meer dan ons best hebben gedaan om ervoor te zorgen dat het materiaal aan onze hoge kwaliteitseisen voldoet," aldus Lena Bay Højland.

Voor het Skarup-concept hebben op veler verzoek een bestaand winterjack en een werkbroek een update gekregen met nieuwe kleuren.

De nieuwe concepten in het kort

Haverdal
Het flexibele allround concept met lichtgewicht kledingstukken voor dagelijks gebruik. De collectie is verkrijgbaar in zwart en blauw met subtiele reflecterende details en ritsen van hoge kwaliteit en duurzame details.

Alnaryd
De comfortabele en betrouwbare keuze. Duurzame en functionele kleding voor dagelijks gebruik voor professionele gebruikers in de bouw en constructie. Verkrijgbaar in zwart, grijs en blauw met subtiele reflecterende details.

Tyresta
Werkkleding die elke beweging volgt. Innovatie gecombineerd met geavanceerde materialen voor professionals die het beste willen. Contrasterende hi-vis details, tone in tone stiksels en reflecterende details.

Skarup
Een kleurenconcept voor ieders smaak, dat de teamspirit stimuleert. Geschikt voor een breed scala aan toepassingen - industrie, service en bouw. Het merendeel van de kleding is goedgekeurd voor industrieel wassen.

Stiby
Dubbel zoveel comfort en een kleinere ecologische voetafdruk dan gewone werkkleding met hoge zichtbaarheid. Geprint reflecterend materiaal voor meer bewegingsvrijheid. De kleding van GSTP-materiaal heeft een EPD (Environmental Product Declaration).

Trofta
Een veilige keuze voor lichtgewicht comfort met hoge zichtbaarheid. Geweldige functionaliteit, duurzaamheid en pasvorm, gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester. De kledingstukken in het GPLU-materiaal hebben een EPD (Environmental Protection Declaration).

Classics
De originele look en feel van workwear. Betrouwbare, klassieke en functionele kleding voor dagelijks gebruik. Kledingstukken die nauw verwant zijn aan traditionele werkkleding.


Lees hier meer over de concepten van Fristads


Onderwerpen: Productnieuws

Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.