2023-02-28 12:53Nieuws

Fristads draagt bij aan biomassacentrale die textielproductie in India ondersteunt

In 2022 heeft Fristads voorkomen dat 3.668 ton koolstofdioxide in de atmosfeer terechtkwam door ongeveer € 9.806 bij te dragen aan een biomassa-energieproject in India.

"Het is het derde jaar dat we de uitstoot van koolstofdioxide compenseren die bij de productie van onze Outdoor-kleding komt kijken. Ons doel is om onze uitstoot van koolstofdioxide tegen 2030 met 50 procent te verminderen we zijn op verschillende vlakken bezig om dat doel te bereiken. Koolstofcompensatie is een goede aanvulling op alle andere acties die we ondernemen om onze uitstoot te verminderen en onze productie duurzamer te maken," aldus Anne Nilsson, Marketing Director bij Fristads en verantwoordelijk voor de duurzaamheidsinspanningen van Fristads.

Streven om de industrie te leiden op het gebied van duurzaamheid
Voor Fristads is duurzaamheid een topprioriteit en het doel is om de industrie op dit gebied te leiden. Als onderdeel van de inspanningen om de milieu-impact van het bedrijf te reduceren, heeft Fristads een werkkledingcollectie ontwikkeld waarbij alle kledingstukken een zogenaamde Environmental Product Declaration (EPD) hebben, die de totale milieu-impact van het kledingstuk weergeeft, van de vezel tot de levering in het magazijn. Fristads heeft de inzichten van de ontwikkeling van een EPD-norm voor de kledingindustrie gebruikt om de efficiëntie van het gebruik van grondstoffen in het hele productieproces te vergroten.

"Kledingproductie veroorzaakt vier tot acht procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen en wij moeten ons steentje bijdragen om dat cijfer te reduceren. Voor ons is het een vanzelfsprekendheid dat iedereen zowel thuis als op het werk toegang moet hebben tot duurzame kleding, maar we willen niet dat de productie ervan het klimaat onnodig belast," aldus Anne Nilsson.

Lees hier meer over Fristads’ klimaatcompensatie .
Lees hier meer over het Biomass-based Power Plant Project .


Onderwerpen: Duurzaamheid

Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.