2024-05-02 08:00Nieuws

Fristads hogezichtbaarheidsassortiment nu compleet met duurzame tops

Hi Vis Green topsHi Vis Green tops

De Zweedse werkkledingfabrikant Fristads gaat door met het uitbreiden van het assortiment high-visibility kledingstukken met een milieuproductverklaring (EPD). Dit voorjaar worden high-vis tops en shellkleding die een een Environmental Product Declaration zullen krijgen toegevoegd aan het Trofta-concept. Deze toevoeging betekent dat professionals met behoefte aan extra zichtbaarheid tijdens het werk zich van top tot teen kunnen kleden in kleding met een lagere impact op het milieu.

"We zijn erg blij dat we een 'van top tot teen oplossing' kunnen bieden van milieuvriendelijke kleding met een hoge zichtbaarheid voor professionals die werkzaam zijn in de wegenbouw, bouw en constructie en in transport en logistiek. Later dit jaar zullen we het assortiment nog verder uitbreiden met kleding voor de winter," aldus Lena Bay Højland, Product Director bij Fristads.

Vorig jaar lanceerde werkkledingfabrikant Fristads een nieuwe reeks stijlconcepten, waaronder twee collecties met hoge zichtbaarheid - Stiby en Trofta. Veel van de hoge zichtbaarheidskleding zullen worden voorzien van een EPD (Environmental Product Declaration)en heeft een lagere impact op het milieu dan conventioneel geproduceerde kleding, zonder in te boeten aan veiligheid of kwaliteit.

Toonaangevend in duurzaamheid
Fristads heeft een langetermijndoelstelling om de werkkledingindustrie te leiden als het gaat om duurzaamheid en heeft nieuwe wegen ingeslagen door in 2019 's werelds eerste milieubewuste kledingcollectie met EPD te lanceren. Een EPD laat de totale impact van een kledingstuk op het milieu zien, van de constructie en materiaalkeuzes tot afval tijdens productie en transport.

"Ik ben trots op het feit dat we ons aanbod van duurzamere werkkleding aan professionals blijven uitbreiden en dat we onze klanten kunnen helpen bewustere keuzes te maken door gebruik te maken van zo'n transparant hulpmiddel als de EPD. Goede werkkleding moet mensen beschermen, maar niet ten koste van het milieu", aldus Lena Bay Højland, Product Director bij Fristads.

Duurzamere materialen en werkkleding voor iedereen
In het voorjaar worden ook enkele andere concepten in het assortiment van Fristads uitgebreid.

Alnaryd, Fristads' grootste en populairste concept in de bouw en constructie, groeit met meerdere nieuwe kledingstukken die allemaal gemaakt zijn van duurzame, gerecyclede materialen, waaronder een milieuvriendelijke werkbroek die verkrijgbaar is voor zowel mannen als vrouwen en als shorts en 3/4-broeken.

Het hogezichtbaarheidsconcept Stiby wordt aangevuld met een shelljack en een 3/4-broek in 4-way stretch om het concept nog flexibeler te maken voor de lente- en zomermaanden. De nieuwe kledingstukken zijn gemaakt van gerecycled materiaal en hebben een Environmental Product Declaration (EPD).

In het Haverdal concept, is een korte broek, een softshelljack en een shelljack toegevoegd aan het assortiment voor dames. De tops in het industrie- en serviceconcept Skarup hebben een update gehad met een duurzamer materiaal. Ook de populaire werkbroek PS25 wordt opnieuw uitgebracht in duurzamer materiaal en met een milieuproductverklaring (EPD) onder de nieuwe naam GS25.

Lees hier alles over de werkkledingconcepten van Fristads.Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.