2021-02-26 09:30Nieuws

Fristads, Kansas en Leijona sluiten zich aan bij Hultafors Group na afronding overname

Fristads, Kansas en Leijona treden toe tot Hultafors Group, nu de overname is goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten..Fristads, Kansas en Leijona treden toe tot Hultafors Group, nu de overname is goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten..

De Scandinavische werkkledingmerken Fristads, Kansas en Leijona maken nu deel uit van de Hultafors Group. De overname van Fristads Kansas Group is goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en is met onmiddellijke ingang van kracht.

"Fristads, Kansas en Leijona hebben een positieve ontwikkeling doorgemaakt en hebben onlangs aanzienlijke investeringen gedaan in een aantal kernactiviteiten. De overname door Hultafors Group is een gouden kans voor onze merken om op deze ingeslagen weg door te gaan, samen met een sterke, winstgevende en investeringsgezinde eigenaar die bovendien zeer goed op de hoogte is van de branche", zegt Anders Hülse, CEO van Fristads, Kansas en Leijona.

Organisatorisch zullen Fristads, Kansas en Leijona opereren als een aparte op zichzelf staande unit binnen de Hultafors Group, Business Unit Workwear, en hun merken blijven ontwikkelen met hun eigen verkoopteam en innovatie en duurzaamheid als belangrijkste uitgangspunten.

"We zijn erg blij om Fristads, Kansas en Leijona te verwelkomen bij de Hultafors Group. De gezamenlijke bedrijven vertegenwoordigen nu het krachtigste aanbod van persoonlijke beschermingsmiddelen in Europa en Noord-Amerika. Samen hebben we toegang tot toonaangevende expertise in de werkkledingindustrie en zullen we de ontwikkeling van onze industrie blijven stimuleren met een focus op klantwaarde, productinnovatie en duurzaamheid", zegt Camilla Monefeldt Kirstein, EVP Business Unit Workwear bij Hultafors Group.

Hultafors Group kondigde afgelopen december voor het eerst zijn plannen aan om Fristads, Kansas en Leijona van de Fristads Kansas Group te kopen. Nu de overname een feit is zal de Fristads Kansas Group haar naam wijzigen in The Cotton Group. 

"Dit is een nieuw, opwindend hoofdstuk voor Fristads, Kansas en Leijona en we zijn er trots op dat we deel uitmaken van de indrukwekkende portefeuille van de Hultafors Group. Door ons aan te sluiten bij zo'n grote en diverse organisatie hebben we een stabiele basis voor toekomstige groei en onze missie om de sector te leiden op het gebied van duurzaamheid," zegt Anders Hülse, CEO van Fristads, Kansas en Leijona.

Voor meer informatie of bij vragen, neemt u dan contact op met:

Anders Hülse
CEO, Fristads, Kansas en Leijona.
+46 768 35 15 55

Over Fristads, Kansas en Leijona

Fristads, Kansas en Leijona behoren tot de toonaangevende merken in werkkleding voor de bouw, de industrie en de dienstverlening in hun respectievelijke thuismarkten Zweden, Denemarken en Finland. Daarnaast hebben we verkoopkantoren in geheel Europa en een eigen productie in Oost-Europa. We hebben meer dan 600 medewerkers en een gezamenlijke jaaromzet van ca. SEK 1,2 Miljard. De hoogwaardige werkkleding van Fristads, Kansas en Leijona wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met de eindgebruikers, altijd met innovatie en duurzaamheid in het achterhoofd.

Over de Hultafors Group

De Hultafors Group is een van Europa's grootste ondernemingen op het gebied van werkkleding, schoeisel, hoofdbescherming, handgereedschap, gereedschapshouders en ladders voor professionals. De producten worden ontwikkeld, geproduceerd en op de markt gebracht onder hun eigen merken, die verkrijgbaar zijn via toonaangevende distributeurs op ongeveer 40 markten, met de nadruk op Europa en Noord-Amerika. De Hultafors Group heeft meer dan 1.000 werknemers en de netto-omzet bedroeg in 2020 3,6 miljard SEK.


Over Fristads

Fristads heeft sinds 1925 de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding uitgedaagd en gestimuleerd, altijd met professionals in het achterhoofd en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Fristads maakt deel uit van de Fristads Kansas Group, de toonaangevende werkkledingleverancier in Europa met een portfolio die naast Fristads onder andere de merken Kansas en HejMar omvat. Lees meer op www.fristads.com