2023-05-16 14:42Nieuws

Fristads lanceert nieuwe stijlconcepten

Concepts_HERO_9655L3

Intensiveren van de overschakeling op duurzamere materialen

Werkkledingfabrikant Fristads introduceert een nieuwe benadering van het assortiment door speciaal ontwikkelde stijlconcepten te lanceren. De nieuwe concepten zijn gebaseerd op de best verkochte werkbroeken die worden gecombineerd met bijpassende tops en jacks om de kledingkeuze voor de gebruiker te vereenvoudigen. Een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van de nieuwe concepten was het opnemen van meer duurzame producten in elk concept.

"Ons doel met de nieuwe concepten was om passende oplossingen te ontwikkelen voor gebruikers in de bouw en constructie, maar ook in de service en industrie, zodat het eenvoudiger wordt een head-to-toe oplossing te vinden die past bij de voorkeuren van de klant", zegt Lena Bay Højland, productdirecteur bij Fristads.

In het laatste klantonderzoek van Fristads gaven klanten aan een "moderner" assortiment te willen. De Product Department van Fristads luisterde en heeft hierop actie ondernomen. Elk van de nieuwe concepten bestaat uit werkbroeken, tops en jacks - allemaal met een vernieuwd design zodat de eindgebruiker zijn of haar favoriete stijl kan vinden - ook op het werk.

Concepten geworteld in de Scandinavische natuur
Om het Zweedse erfgoed van Fristads te omarmen dragen de concepten de namen van Zweedse natuurgebieden, van Tyresta in het midden van Zweden tot Haverdal aan de westkust en Trofta in het zuiden. De concepten die worden gelanceerd bestaan uit: vier concepten binnen bouw & constructie, twee concepten binnen high-visibility kleding en één concept binnen service & industrie. Sommige concepten zijn bekend van eerder, terwijl andere volledig nieuw zijn.

"We hebben een aantal 'stijlen' geïdentificeerd op basis van voorkeuren zoals pasvorm, prijs en materiaal die samen een breed spectrum aan opties vormen om uit te kiezen. Degenen die de voorkeur geven aan stretch en een strakkere pasvorm zullen niet teleurgesteld worden - maar er zijn ook keuzemogelijkheden voor degenen die de voorkeur geven aan een meer klassieke stijl," zegt Anastasios Lappas, Head of Design bij Fristads.

Werkkleding van duurzamere materialen
Een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van deze nieuwe concepten was het opnemen van meer milieuvriendelijke producten in elk concept - iets waar Fristads in de toekomst aan zal blijven werken.

"We zijn voortdurend bezig om onze materialen te updaten naar meer milieuvriendelijke uitvoeringen, zonder de kwaliteit van de producten aan te tasten. Wanneer we onze nieuwe concepten lanceren, is het de bedoeling dat ze allemaal producten bevatten met ten minste 50 procent duurzamere materialen, zoals gerecycled of bio-based materiaal of materiaal dat is ontwikkeld met duurzamere technieken", zegt Lena Bay Højland, Product Director bij Fristads.

Fristads werkt al jaren aan het updaten van het assortiment om duurzamer te worden vanuit milieuoogpunt. In 2019 lanceerden ze de eerste kledingstukken ter wereld met een Environmental Product Declaration, EPD, en sindsdien zijn ze ook overgestapt op meer milieuvriendelijke materialen voor verschillende van de best verkopende producten om hun impact op het klimaat te verminderen.

De nieuwe concepten in het kort

Haverdal
Het flexibele all-round concept met lichtgewicht kledingstukken voor dagelijks gebruik. De collectie is verkrijgbaar in zwart en blauw met subtiele reflecterende details en hoogwaardige ritsen en duurzame details.

Alnaryd
De comfortabele en betrouwbare keuze. Duurzame en functionele kleding voor dagelijks gebruik voor professionals in de bouw en constructie. Verkrijgbaar in zwart, grijs en blauw met subtiele reflecterende details.

Tyresta
Werkkleding die elke beweging volgt. Innovatie gecombineerd met geavanceerde materialen voor professionals die het beste willen. Contrasterende hi-vis details, tone in tone stiksels en reflecterende details.

Skarup
Een kleurenconcept voor iedereen, dat de teamspirit stimuleert. Geschikt voor een groot aantal soorten werk- industrie, dienstverlening en bouw. De meeste kledingstukken zijn goedgekeurd voor industriële reiniging. ​​​​​​​

Stiby
Twee keer meer comfort en een kleinere ecologische voetafdruk dan reguliere werkkleding met hoge zichtbaarheid. Geprinte reflecterende materialen voor meer bewegingsvrijheid. Kledingstukken van het GSTP-materiaal hebben een EPD.

Trofta
Een veilige keuze voor lichtgewicht comfort. Grote functionaliteit, duurzaamheid en pasvorm gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester. De kledingstukken in het GPLU materiaal hebben een EPD.

Classics
De originele look en feel van werkkleding. Betrouwbare, klassieke en functionele kleding voor dagelijks gebruik. Kledingstukken die dicht aansluiten bij hoe werkkleding er oorspronkelijk uitzag.

Lees hier meer over de concepten.


Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.