2024-02-13 10:00Nieuws

Fristads levert werkkleding aan schone energie-technologie start-up

The Swedish clean energy-tech start-up Aira has chosen Fristads as their supplier of company-profiled workwearFristads supplies clean energy-tech start-up with workwear

De Zweedse start-up Aira, die zich richt op schone energie, heeft Fristads gekozen als leverancier van bedrijfskleding. De lange geschiedenis van Fristads in het maken van werkkleding van hoge kwaliteit en hun leiderschap op het gebied van duurzaamheid in de industrie waren doorslaggevende factoren voor Aira.

Aira is een nieuwe onderneming die de elektronische verwarming van woningen wil versnellen door middel van intelligente, schone energietechnologie. Aira biedt complete energiebesparende oplossingen voor thuis, met warmtepompen als uitgangspunt. Met de ambitie om in de komende tien jaar 10.000 Aira Clean Energy deskundigen en technici aan te nemen, wilde Aira samenwerken met een milieubewuste partner die werkkleding met een minimale ecologische voetafdruk produceert.

"Toen we meer over Aira ontdekten, begrepen we dat ze zich enorm inzetten voor duurzaamheid en de juiste keuzes willen maken bij het opbouwen van het bedrijf. We zijn erg blij met de samenwerking, omdat we hun mentaliteit delen en geloven dat goede werkkleding de drager moet beschermen, maar niet onnodig ten koste mag gaan van het milieu", aldus Anders Bruhn-Schmidt, Global Solutions Business Development.

Aira, hét bedrijf voor schone energie en technologie, is in juni 2023 in Zweden van start gegaan en heeft sindsdien drie operationele markten aangeboord, waaronder Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Vooruitlopend op snelle groei wilde Aira werkkleding van hoge kwaliteit die naamsbekendheid zou opbouwen en de teamspirit onder hun werknemers zou stimuleren. Als bedrijf dat zich bezighoudt met schone energietechnologie was het voor Aira noodzakelijk om ook te kijken naar de impact van de werkkleding op het milieu.. 

"Fristads' leiderschap op het gebied van duurzaamheid in werkkleding en het opstellen van een EPD (milieuproductverklaring) voor kleding waren belangrijke redenen om hen als leverancier van onze bedrijfskleding te kiezen. We kijken ernaar uit om met Fristads samen te werken om onze ecologische voetafdruk van werkkleding te minimaliseren," aldus Serina Saroian, hoofd Brand & Product Marketing bij Aira.

De nieuwe werkkledingcollectie van Aira bestaat uit geprofileerde kledingstukken uit het standaardassortiment van Fristads - servicebroeken, sweatshirts, poloshirts, fleecejacks, shorts en meer.

"Bij het creëren van de collectie voor Aira was het heel belangrijk voor ons om de behoeften van de technici te begrijpen, dus hebben we uitvoerig overlegd over het ontwerp en de functionaliteit van de kledingstukken. Tegelijkertijd moesten we snel werken om de ambitie van Aira om in heel Europa op te schalen te ondersteunen," aldus Anders Bruhn-Schmidt.  

Over Aira 
Aira levert schone energie-tech oplossingen aan consumenten en is klaar om het nummer één direct-to-consumer merk in Europa te worden. Aira versnelt de elektrificatie van verwarming in woningen met intelligente, schone energietechnologie om de energieneutrale toekomst mogelijk te maken die we allemaal nodig hebben. Met Aira hebben consumenten in heel Europa een go-to-provider voor complete energiebesparende oplossingen voor thuis, met intelligente warmtepompen als uitgangspunt. Aira's consumentgerichte abonnementsmodel en verticale integratie zorgen voor de beste consumentenvoordelen en maken Aira koploper op het gebied van lagere energiekosten. Aira's missie is om mensen in staat te stellen deel te nemen aan de revolutie op het gebied van schone energie, één huis per keer. Opgericht in Stockholm, Zweden, door Vargas Holding en ondersteund door topinvesteerders uit Europa en de VS. www.airahome.com 

 


Onderwerpen: Duurzaamheid

Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.


Contactpersoon

Joyce Elsinga
Marketing Coordinator Benelux
Joyce Elsinga