2022-04-21 08:09Nieuws

Fristads sluit zich aan bij B.A.U.M. e.V. - het Europese netwerk voor duurzaam ondernemen

B.A.U.M.B.A.U.M.

Door toe te treden tot het netwerk van B.A.U.M. e.V. wil Fristads, de Scandinavische fabrikant van werkkleding, profiteren van de uitwisseling in het Europese advies- en projectnetwerk van B.A.U.M.. Fristads heeft zich tot doel gesteld de toonaangevende leverancier van duurzame werkkleding te worden.

"Door ons aan te sluiten bij het B.A.U.M.-netwerk hopen we ideeën met andere bedrijven te kunnen uitwisselen en nieuwe ervaringen van anderen op te doen, maar ook onze eigen ervaringen te delen - op onze reis om een duurzamere leverancier te worden. Wij geloven dat goede werkkleding mensen moet beschermen, maar niet ten koste van het milieu," zegt Thomas Syring, directeur DACH bij Fristads.

Toonaangevend in duurzaamheid

Fristads heeft een langetermijndoelstelling om de werkkledingindustrie te leiden als het gaat om duurzaamheid en heeft baanbrekend werk verricht toen het in 2019 's werelds eerste milieugecertificeerde kledingcollectie Fristads Green lanceerde. Alle Fristads Green producten hebben een Environmental Product Declaration, een EPD, die de totale impact van het kledingstuk op het milieu laat zien, van constructie en materiaalkeuzes tot afval en transport.

In 2022 breidt Fristads de Fristads Green-collectie nog verder uit door de lancering van een high visibility-collectie die geproduceerd is met een lagere milieu-impact - de eerste in zijn soort. Het plan is om milieuvriendelijke Fristads Green-kleding aan te bieden in alle productsegmenten.

Over B.A.U.M. e.V.
Als netwerk zet B.A.U.M. e.V. zich in voor de bevordering van het centrale thema: een leefbare toekomst door duurzaam ondernemen. Opgericht in 1984 en met meer dan 700 leden, is de vereniging vandaag een sterke stem van duurzaam opererende bedrijven en een drijvende kracht voor duurzame ontwikkeling in Europa. Lees meer op https://www.baumev.de/


Onderwerpen: Nieuwsitem

Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.