2022-10-04 08:12Nieuws

Fristads voegt nieuwe artikelen toe aan de Outdoor collectie

Fristad OutdoorFristads Outdoor

Werkkledingfabrikant Fristads voegt nu zeven nieuwe kledingstukken toe aan zijn Outdoor-collectie, gemaakt voor de bewuste avonturier. Alle kledingstukken in de collectie zijn geheel of gedeeltelijk gemaakt van gerecycled materiaal en een deel van de opbrengst wordt gebruikt om de CO2-uitstoot te compenseren die door de productie van de kledingstukken wordt veroorzaakt.

Fristads nam twee jaar geleden de sprong in een nieuwe branche toen ze een Outdoor-collectie lanceerden voor de bewuste avonturier. Hiermee breidde Fristads hun aanbod uit met kleding voor het actieve buitenleven.  

"We willen meer mensen in staat stellen onze kleding te dragen en met onze lange geschiedenis in het ontwikkelen van werkkleding hebben we een diepgaande kennis van het ontwerpen van kwaliteitskleding die de test van de natuurelementen doorstaat," zegt Anders Hülse, CEO van Fristads.

Focus op duurzaamheid
Een cruciaal onderdeel van de ontwikkeling van de collectie was om de impact van de kledingstukken op het milieu zo laag mogelijk te houden. Dit is in lijn met de algemene strategie van Fristads om de negatieve invloed op het klimaat te minimaliseren. Voor de Outdoor-collectie is het milieubewust denken vooral terug te vinden in de materiaalkeuzes.

"De kledingstukken zijn geheel of gedeeltelijk gemaakt van gerecycleerde materialen en hebben daardoor van meet af aan een lagere impact op het milieu. We hebben er ook voor gekozen om de kooldioxide-uitstoot te compenseren die door de productie van de kledingstukken wordt veroorzaakt, aldus Anders Hülse.

Kwaliteit en functionaliteit in de spotlight
Zoals bij alle Fristads-kleding zijn kwaliteit en functionaliteit ook bij de Outdoor-collectie een prioriteit. Verschillende details in de kledingstukken vinden hun oorsprong in werkkleding.

"De reflecterende details, de verstevigingen en de kniezakken op onze outdoorbroeken zijn slechts enkele voorbeelden van hoe onze ervaring uit de werkkledingindustrie ons heeft geholpen bij het ontwikkelen van deze collectie. We hebben ook geprofiteerd van het feit dat we bij de ontwikkeling van deze collectie gebruik konden maken van dezelfde materiaalontwikkelaars en fabrikanten als voor onze werkkledingproductie", zegt Anastasios Lappas, Head of Design and Innovation bij Fristads.

Nieuwe aanvullingen in de Outdoor collectie
De herfstuitbreidingen van de Fristads Outdoor-collectie bestaan uit een elastische fleece hoodie, een aangenaam gewatteerd jack, een warm vest en een shell broek. De hoodie, het gewatteerde jack en het vest zijn verkrijgbaar in zowel dames- als herenmodellen. De nieuwe kledingstukken zijn vanaf begin oktober 2022 verkrijgbaar.

Voor meer informatie bezoek www.fristads.com.

Feiten: een klimaatgecompenseerde collectie
Als aanvulling op de maatregelen die Fristads neemt voor een duurzamere productie, wordt de kooldioxide-uitstoot die wordt veroorzaakt door de productie van de Outdoor-collectie gecompenseerd. De klimaatcompensatie vindt jaarlijks plaats. Ga voor meer informatie naar:  https://www.fristads.com/en/sustainability/sustainability-strategy/initiatives/climate-compensation

 Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.


Contactpersoon

Joyce Elsinga
Marketing Coordinator Benelux
Joyce Elsinga