2020-11-18 08:09Nieuws

Jacks met milieuverklaring in Fristads najaarslancering

Fristads Green Shell Jacket 4922 GRSFristads Green Shell Jacket 4922 GRS

Dit najaar vult Fristads het assortiment met milieuverklaring Fristads Green aan met een sheljack en een gewatteerd lichgewicht jack. Dit betekent dat het nu mogelijk is om het gehele jaar door milieuvriendelijke werkkleding te dragen. 

”Dit is een belangrijke aanvulling op ons Green assortiment. Ons doel was om bij de productie van de kledingstukken een zo minimaal mogelijke impact op het milieu te hebben als mogelijk, en in vergelijking met het traditioneel geproduceerde shelljack resulteert de productie van dit milieuvriendelijk geproduceerde jack in de helft minder milieu-impact,” zegt Lene Jul, Product Management Director bij Fristads.

Fristads Green is 's werelds eerste kledingcollectie met een milieuverklaring en werd gelanceerd in het najaar van 2019. Alle Fristads Green producten hebben een milieuverklaring, een EPD (Environmental Product Declaration), die de totale milieu-impact van het kledingstuk toont.

 

“De jacks kunnen apart of gecombineerd worden gedragen, afhankelijk van de temperatuur en weersomstandigheden. Zo wordt het mogelijk om het gehele jaar milieuvriendelijke werkkleding te dragen,” zegt Anastasios Lappas, Head of Design and Innovation bij Fristads.

 

Het najaarsnieuws vult het assortiment aan

Het najaarsnieuws omvat ook een High Vis stretchwerkbroek, klasse 1 in het moderne model van de FAS G broek – zodat het FAS G assortiment nu compleet is. In aanvulling hierop is een water- en winddicht shelljack in GORE-TEX® materiaal gemaakt, en een nieuwe versie van de joggerwerkbroek.

 

“Dit najaar hebben we ons gericht op het aanvullen van ons bouw- en constructie assortiment maar ook op het uitbreiden van onze milieuvriendelijke Fristads Green collectie,” zegt Lene Jul, Product Management Director bij Fristads.

Het Green shelljack 4922 GRS en het Green gewatteerde jackt 4101 GRP werden in september 2020 gelanceerd.

 

Feit: Hoe we de impact op het milieu hebben gemeten 
Het totale Global Warming Potential (GWP) gemeten in kg CO2 is 11,28 voor het Fristads Green shelljack, vergeleken met 24,38 voor het vergelijkbare product. Voor meer informatie, zie het EPD report.


Feit: Environmental Product Declaration (EPD)
Een Environmental Product Declaration (EPD) toont de totale impact op het milieu van een artikel gedurende de levensduur van het product. Geen enkel onderdeel van het ontwerp of de productie wordt hierbij vergeten. De kledingstukken in de Fristads Green collectie hebben controles ondergaan op de volgende onderdelen:

- materiaalkeuze 
- hoeveelheid materiaal
- verfproces
- water- en energieverbruik tijdens de productie
- verpakking
- transport

Feiten: Dit is Fristads Green

Fristads Green is 's werelds eerste kledingcollectie met een milieuverklaring en werd gelanceerd in het najaar van 2019. Alle Fristads Green kledingstukken hebben een EPD, Environmental Product Declaration, die de totale impact op het milieu van het kledingstuk toont.

Lees meer over
EPD en Fristads Green.

Dit najaar werden tevens de volgende artikelen gelanceerd:

HIGH VIS STRETCH WERKBROEK KLASSE 1 2608 FASG

Hogezichtbaarheidswerkbroek van FAS® katoen, ontworpen met delen van stretch en een moderne pasvorm. De combinatie van zeer duurzaam katoen met de zeer elastische 4-way stretch delen geeft deze broek een superpasvorm en een hoge mate van draagcomfort. Ribgebreide delen van stretchmateriaal in de taille zorgen voor extra comfort en er zijn verstevigingen van CORDURA® in de zakken, op de knieen en aan het uiteinde van de pijpen.

 

STRETCH WERKBROEK 2621 STK

Werkbroek met stretch en tapered pijpen, ontworpen met slechts een paar naden voor echt comfort en flexibiliteit. Gemaakt van geavanceerde, gebreide stretchmaterialen, voor een zachte en duurzame ervaring met een hoog ademend vermogen. Met loshangende spijkerzakken die kunnen worden weggestoken van lichtgewicht ripstop materiaal.

 

GORE-TEX SHELLJACK 4864 GXP

Water- en winddicht shelljack in hoge kwaliteits, ademend GORE-TEX -materiaal. Licht en zacht, maar met een ultieme bescherming tegen de kou. Met zwarte reflectiedetails voor verhoogde zichtbaarheid.

Voor meer informatie bezoek www.fristads.comOver Fristads

Fristads heeft sinds 1925 de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding uitgedaagd en gestimuleerd, altijd met professionals in het achterhoofd en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Fristads maakt deel uit van de Fristads Kansas Group, de toonaangevende werkkledingleverancier in Europa met een portfolio die naast Fristads onder andere de merken Kansas, Hejco en Martinson omvat. Lees meer op www.fristads.com

Contactpersoon

Joyce Elsinga
Marketing Coordinator Benelux
Joyce Elsinga