2024-05-28 07:44Nieuws

Kekkilä - zelfs onze meest kritische medewerkers kiezen voor Fristads

Kekkilä in Fristads bedrijfskledingKekkilä in Fristads bedrijfskleding

Ze leveren wereldwijd substraten voor al wat er groeit aan planten, groente, fruit en bloemen, Kekkilä-BVB. Voor elk organisme de juiste voedingsbodem. Van veen tot bark, van kokos tot zaai- en stekgrond. Met duurzaamheid als de kern van hun visie: “Growing smarter for healthier food and greener living”.

 

Groeitesten

De substraten komen van over de hele wereld. Janine Duijn, Management Assistent Director bij Kekkilä-BVB in De Lier, vertelt: “Zo vind je onder andere in Scandinavië en de Baltische Staten veel veengrond. Kokos komt met zeecontainers vanuit India. Via de havens transporteren onze vrachtwagenchauffeurs de ladingen naar onze fabrieken. Daar testen laboranten de mengsels, doen groeitesten en bootsen met speciale cellen het klimaat van een bepaald land na. Zo kunnen we nauwkeurig onderzoeken hoe een plant reageert op een bepaalde voedingsbodem onder bepaalde omstandigheden.”

 

Hoewel Kekkilä-BVB een Fins bedrijf is, heeft het van origine ook Nederlandse roots. Janine: “In 2019 is het Nederlandse familiebedrijf BVB Substrates B.V. een joint venture aangegaan met het Finse Kekkilä Oy. Beide bedrijven bestaan al meer dan 100 jaar. Met in totaal ongeveer 600 medewerkers, werken er in Nederland zo’n 300. Onze fabrieken staan in Nederland, Zweden, Finland, Duitsland en Estland. Daarnaast werken we met verkoopkantoren in Amerika, Mexico, Frankrijk, Italië, Spanje en China.”

 

Gelijkwaardige bedrijfskleding

Het is het Finse hoofdkantoor dat op enig moment de wens uit om in alle geledingen dezelfde werkkleding te dragen. Janine: “En daar zijn we heel blij mee. We krijgen nu positieve feedback over de bedrijfskleding, vooral over de pasvorm, het draagcomfort en de hoge kwaliteit van het materiaal.

 

De Finnen hadden hun oog al op de bedrijfskleding van Fristads laten vallen. Maar de keuze voor de juiste werkkleding verschilt natuurlijk per land. Denk alleen al aan klimaat- en cultuurverschillen. Voor ons was het de uitdaging de kledingeisen per functie in te willigen. Met name voor onze productiemedewerkers, het technisch personeel, de vrachtwagenchauffeurs en laboranten. Ieder heeft zo zijn eisen en wensen. Van brandwerendheid tot zichtbaarheid en dan is er nog de veiligheidsklasse. Maar ook: de kleding moet praktisch zijn en fijn zitten. Dat laatste vinden we heel belangrijk.

 

Tests doorstaan

Afgelopen zomer hebben we de eerste T-shirts laten testen door onze meest kritische productiemedewerkers. Fristads doorstond de test, een enorme verbetering in draagcomfort op warme dagen! Onze chauffeurs lieten weten dat ze bij de vorige kleding last hadden van reflectie in de voorruit door de oplichtende high visible kleding. Ook dat is met Fristads verleden tijd. En, leuk om te vertellen, een medewerker die onlangs veel afviel is enorm blij met de Fristads werkkleding, die zit hem als gegoten. Hij voelt zich zoveel beter nu. Ik durf te zeggen dat 98% van onze mensen blij is met deze verandering in kleding. Het is natuurlijk een investering, dus we voeren de totale vervanging gefaseerd uit. Tegelijkertijd zien wij dit als een belangrijke investering in onze medewerkers.”

 

Isero B.V.

Hoewel het merk Fristads al door het Finse hoofdkantoor gekozen was, lag er voor Kekkilä-BVB in De Lier wel de uitdaging de juiste tussenpersoon te vinden. Janine: “We spraken verschillende bedrijven, Isero kwam er het beste uit. Een wat groter bedrijf, daar moesten we even aan wennen. Maar Isero heeft 70 vestigingen in Nederland, dat is een pluspunt én er werken hele fijne, prettige mensen die met ons meedenken. Dat komt zeker goed!”

 


Onderwerpen: Nieuwsitem

Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.


Contactpersoon

Joyce Elsinga
Marketing Coordinator Benelux
Joyce Elsinga