2023-02-24 08:01Nieuws

Majestic levert een totaaloplossing voor optimale arbeidsomstandigheden

Michael van Wijk van MajesticMichael van Wijk van Majestic

Majestic in Spijkenisse draagt bij aan de veiligheid en gezondheid van medewerkers op de werkvloer. De one-stop-shop-partner brengt haar specialisme naar klanten en helpt hen het juiste PBM aan te schaffen en te verkopen. Maar Majestic is meer dan een groothandel. Naast een uitgebreid assortiment PBM’s en bedrijfskleding levert het bedrijf toegevoegde waarde met kennis, service en deskundig advies. Hiervoor werkt het samen met gespecialiseerde leveranciers van A-merken, zoals Fristads.

Van origine is Majestic een leverancier van PBM’s in de Benelux. Van producten voor valbescherming, oog-, gelaat-, gehoor- arm- en handbescherming tot bedrijfskleding. Opgericht door twee broers die via handelsrelaties de producten leveren aan eindgebruikers. “We voldeden aan elke vraag. Hierdoor hebben we een breed en diep assortiment ontwikkeld met tientallen merken in uiteenlopende prijsklassen, waaronder ook een eigen merk”, zo vertelt sales manager Michael van Wijk. “Persoonlijk, dichtbij en meedenkend is wat ons kenmerkt. Onze organisatie is met een internationaal moederbedrijf groot genoeg om serieus te investeren en klein genoeg om dichtbij de klant te staan. Hiermee kunnen we als spil tussen de producent en handelaar meerwaarde bieden.”

Bewustwording
Dit uit zich in de meest optimale oplossing voor klanten. Zo zorgt de totaalpartner in veiligheid met klantspecifieke transportoplossingen en voorraadbeheer op maat voor een efficiënter proces voor klanten. “Naast de diverse fysieke kanalen zijn we bezig met een nieuwe webshop en zetten we ons in om het bewustzijn van klanten rondom veiligheid te vergroten. Dat doen we in samenwerking met onze salesafdeling, onze productexpert en onze leveranciers.”

Vernieuwde samenwerking Fristads
Een ander specialisme is bedrijfskleding, waaraan Majestic ook meerwaarde kan geven als het gaat om uitstraling en veiligheid. “Het landschap van kleding is continu in beweging”, zo ervaart Michael. “Steeds meer wordt ingezet op duurzaamheid, kennisoverdracht en naamsbekendheid richting de eindklant. Het afgelopen jaar hebben we onze A-merken geëvalueerd en hebben we ons assortiment hierin aangepast. We deden in het verleden al zaken met Fristads, maar niet structureel. Op initiatief van onze toenmalige inkoopmanager hebben we medio vorig jaar een bezoek gebracht aan Fristads. Ik had direct een goed gevoel bij het casual en trendy assortiment werkkleding. Fristads heeft een brede collectie, de kleding ziet er goed uit en is duurzaam.”

Samen groeien
Een ander aspect dat Michael belangrijk vindt in de keuze voor Fristads is de intentie om met elkaar samen te werken om de tussenhandel en eindklant te bereiken. “Fristads beschikt over de juiste communicatietools en spreekt de wens uit samen te willen groeien. Daarnaast opperde Fristads om te starten met de focus op een selectie van producten en ervoor te zorgen dat dat een succes wordt. Dat kan ik zeker waarderen. Afgelopen november heeft een groep collega’s een training gehad en in april van dit jaar is er een follow-up. De reacties van onze medewerkers over het assortiment zijn positief.  Elke maand bezoeken we een fabrikant en binnenkort gaan we naar Fristads. De betrokkenheid en korte lijnen ervaar ik als zeer prettig!”

Thematische trainingsdagen
In samenwerking met leveranciers organiseert Majestic vier keer per jaar trainingsdagen voor de retail. Waar in het verleden de focus lag op PBM-producten, is dit jaar gekozen voor een thematische aanpak. “Nog steeds zijn er technische producttrainingen, maar die vallen onder een overkoepelend thema”, zo legt Michael uit. “Denk aan het gebruik van data voor sales, medewerkertevredenheid, gezondheid en ergonomie en sustainabilty. Daarin trekken we samen op met Fristads als het gaat om de juiste, veilige en comfortabele kleding. We dragen bij aan bewustwording dat bedrijfskleding bijdraagt aan een betere werkomgeving. Het leidt tot een hogere productiviteit, arbeidstevredenheid en een beter imago!”


Onderwerpen: Nieuwsitem

Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.


Contactpersoon

Joyce Elsinga
Marketing Coordinator Benelux
Joyce Elsinga