2022-03-17 14:42Nieuws

Medewerkers Van Nieuwpoort EPS Products stralen in nieuwe werkkleding

EPS NieuwpoortEPS Nieuwpoort

“Iedereen op onze productielocatie in Goor loopt nu supertrots rond. Onze medewerkers zijn  ontzettend tevreden over hun nieuwe Fusion-werkkleding van Fristads. De vorige kleding sloot niet meer aan bij onze huidige bedrijfsnaam en veiligheidseisen. We hebben bovendien een enorme professionaliseringsslag gemaakt in draagcomfort en uitstraling.”

Aan het woord is Frank van der Horst van EPS Products. De dochteronderneming van de Van Nieuwpoort Groep is producent en recycler van EPS, oftewel piepschuim. Het product wordt toegepast voor isolatie en fundering in de grond-, weg- en waterbouwsector en de woning- en utiliteitsbouw. Al vele jaren is het bedrijf koploper als het gaat om circulariteit in de bouw.We halen gebruikte verpakkingsmaterialen van EPS op bij gemeentelijke milieustraten”, zo vertelt de technisch manager. “Op onze productielocatie sorteren we het materiaal en vermalen het weer tot kleine bolletjes. Deze versmelten we tot nieuwe EPS-blokken die we op maat maken voor klanten. De blokken bestaan momenteel voor 65 procent uit EPS. We proberen dit percentage steeds verder op te schalen. Het restmateriaal dat vrijkomt bij de productie recyclen we in ons eigen proces of wordt hergebruikt voor de kunststof recyclingindustrie.”

Veilig en comfortabel
Veiligheid en gedateerde kleding waren belangrijke redenen om alle werkkleding van EPS Products te vervangen. Drie partijen hebben een voorstel gedaan, waaronder Voskamp Groep. “EPS Products is sinds 2008 dochteronderneming van de Van Nieuwpoort Groep en sinds twee jaar dragen we de huidige naam”, zo legt Van der Horst uit. “Onze medewerkers liepen echter nog steeds in deels eigen, deels bedrijfskleding met de oude naam. Kleding die ook niet altijd voldeed aan de hedendaagse pasvormen. Het werd dus tijd voor vervanging!” Voskamp Groep vernam de wensen van EPS Products en stelde direct de Fusion-lijn van Fristads voor. Adviseur Bedrijfskleding en PBM Erik Lanting: “De wens was een opvallende veiligheidskleur en een goede pasvorm dus ik dacht direct aan Fristads. De Fusion-kleding is eigentijds en stoer en heeft mooie, opvallende gele accenten en reflectiedetails.”

Uniform en professioneel
Het was een schot in de roos, iedereen was direct enorm enthousiast. “Het materiaal, de uitstraling, de posities van de reflecterende strepen en de stretchbroek gaven de doorslag”, aldus Frank van der Horst. “De kleding is een paar maanden getest en beoordeeld en afgelopen januari is alles geleverd.” Inmiddels lopen 62 medewerkers in de nieuwe bedrijfskleding met logo. Iedereen heeft dezelfde fleecejas en winterjas en de productiemedewerkers en (heftruck)chauffeurs hebben tevens polo’s, T-shirts, truien en lange en korte broeken ontvangen. “Ze zijn nu goed zichtbaar en herkenbaar wat zorgt voor een uniforme en professionele uitstraling. Ook zijn zij goed beschermd tegen weersinvloeden. Het is geweldig om te constateren dat medewerkers prettig werken in de kleding. En als klap op de vuurpijl ontvingen we van Fristads ook een zak met gele high-vis mutsen die voor promotiedoeleinden zijn gebruikt!”

Elkaar versterken
De samenwerking tussen Voskamp Groep en Van Nieuwpoort Groep verloopt soepel en naar wens. De bedrijven passen goed bij elkaar, zo vertelt Erik Lanting. “Nieuwpoort levert grondstoffen en producten voor de bouw en maakt binnen de groep gebruik van elkaars specifieke kwaliteiten. Dit past bij Voskamp. We zijn met 550 medewerkers en 18 vestigingen ook een totaalleverancier voor de bouw en industrie. Daarbij richten we ons op strategische samenwerkingen met klanten en leveranciers. Klanten kiezen voor onze meerwaarde, voor de lat die we hoog leggen als het gaat om service, gezondheid en welzijn van mensen. We zijn dan ook al vele jaren partner van Fristads, die onze visie deelt. Zo trekken we samen op als het gaat om duurzaamheid en het geven van een tweede leven aan de bedrijfskleding. De DNA’s van de drie bedrijven vertonen absoluut overeenkomsten. We versterken elkaar en dat leidt tot een win-win-winsituatie.”


Onderwerpen: Nieuwsitem

Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.