2024-03-11 10:52Nieuws

Met Fristads dragen we gecertificeerde bedrijfskleding met 'body'

Personeel DeJong Special ServicesPersoneel DeJong Special Services

Een koeriersdienst, maar dan anders. Dat is De Jong Special Services. Een bedrijf dat voortdurend langs een hoge meetlat ligt vanwege de bijzondere producten die zij vervoeren. Voor de bedrijfskleding is het niet anders: ook die moet aan eisen voldoen.

 

De Jong Special Services staat bij sommige klanten nog altijd te boek als De Jong Koeriers. Een bijzonder logistiek bedrijf, dat transformeerde van koeriersservice naar logistiek specialist. Accountmanager Johan Eenkhoorn vertelt: “De heer de Jong richtte het bedrijf op. Hij startte met een paar tweedehandsauto’s en een paard. Inmiddels wordt het familiebedrijf alweer ruim 30 jaar gerund door de heer van Schie, innovatief ondernemer in hart en nieren.”

 

De Jong Special Services vervoert leveringen en producten die gevoelig zijn voor risico’s als tijd, verlies en beschadiging, temperatuur, diefstal en/of andere afwijkende voorwaarden. Denk aan farmaceutische producten zoals medicijnen en vaccins. Maar ook aerospace-onderdelen, kostbare, zeldzame of diefstalgevoelige waren of gewoon producten die extra aandacht nodig hebben. Johan: “We transporteren door heel Europa, en daarbuiten als we onze bekende goede service kunnen verlenen. Maar ook de beveiligde opslag van leveringen en producten in ons hoog beveiligd warehouse behoort tot onze dienstverlening.”

 

Bedrijfskleding met ‘body’

Vertegenwoordigd in het Nederlandse Nieuw-Vennep en het Poolse Poznan

werken er in totaal zo’n 125 man in het bedrijf. Het vervoer over de weg gebeurt in eigen voertuigen, met 90 ‘trekkende eenheden’, om precies te zijn. “Een professioneel bedrijf, dat hard groeit”, legt Johan uit. “Dat zette ons aan het denken. Hoe zit het met onze uitstraling? We mogen ons gerust onderscheiden, want we zijn niet de eerste de beste als het om vervoer met zorg gaat”. Herkenbare bedrijfskleding die wat ‘body’ geeft, kwam in zicht.

 

"Zomaar iets uitzoeken is uitgesloten. Ons werk komt precies en vereist een behoorlijke set aan vergunningen en certificeringen. In dat licht moet de kleding ook aan hoge eisen voldoen. Niet alleen in kwaliteit, maar ook in zichtbaarheid - het moet high visibility hebben.”

 

Samen kiezen

Johan, in het verleden werkzaam in het transport op Schiphol, zag daar heel wat bedrijfskleding voorbijkomen. Johan: “Vaak niet mooi, zelfs ronduit lelijk.

We vroegen dealer RET Bedrijfskleding uit Hillegom ons te adviseren, een vertrouwd adres, we laten ons drukwerk er ook verzorgen. Met het oog op samenwerken betrokken we de medewerkers actief in het keuzeproces. Warehousemedewerkers, het grondpersoneel en de chauffeurs moeten de kleding tenslotte dragen. RET heeft aardig wat moeite moeten doen: de prijs/kwaliteit moet kloppen én er moeten veiligheidscertificaten afgegeven kunnen worden."

 

Transparante offertes

"Onze contactpersoon, Daan Verbruggen, bood diverse offertes aan, allemaal even transparant. Toen ik het kledingpakket van Fristads zag, was ik aangenaam verrast. Het merk Fristads ken ik al heel lang als ‘gewoon goed’. Degelijk. Een partij waarbij veel mogelijk is. Maar de nieuwste lijnen Skarup en Hivis Green zijn veel meer dan dat! En, ze voldoen als enige aan die hoge eisen zonder gelijk extreem duur te worden. Onze keuze viel op gele jacks in combinatie met ons blauwe logo. Een goede match."

 

"Los van de mooie deal zijn we blij met RET als tussenpersoon. Met een speciaal kledingmanagementsysteem houdt RET al onze medewerkersgegevens bij, heel handig. Na de eerste bestelling leverden ze 100 kledingpakketten, allemaal gepersonaliseerd.

Zo konden we tijdens de kerstborrel iedereen een passende, eigen set uitreiken. Online bijbestellen gaat ook gemakkelijk, omdat ze van iedereen in ons bedrijf de maat weten. Wil je er een bijpassende muts bij? Ook dat is zo geregeld!”


Onderwerpen: Nieuwsitem

Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.


Contactpersoon

Joyce Elsinga
Marketing Coordinator Benelux
Joyce Elsinga