2024-02-20 09:00Nieuws

Vattenfall en Fristads blijven samen de milieubelasting verminderen

Fristads heeft het vertrouwen van Vattenfall gekregen om werkkleding te leveren voor de meer dan 4.000 werknemers van het bedrijf in Zweden.Vattenfall zet samenwerking met Fristads voort

Fristads heeft wederom het vertrouwen van Vattenfall gekregen om de meer dan 4.000 werknemers van het bedrijf in Zweden van werkkleding te voorzien. De overeenkomst markeert een gezamenlijke inspanning van de bedrijven om te werken aan een duurzamere industrie en hun invloed op het klimaat te verminderen.

"We kiezen opnieuw voor Fristads omdat ze producten van hoge kwaliteit leveren die bestand zijn tegen de omstandigheden waarin onze werknemers werken. Ze lopen ook voorop als het gaat om duurzaamheid, wat cruciaal is voor ons bij Vattenfall", aldus Mats Lövström, Strategisch Inkoper bij Vattenfall.

Vattenfall gebruikt ongeveer 300 artikelen uit het assortiment van Fristads, waarvan er ongeveer 30 in de afgelopen jaren samen zijn ontwikkeld. Deze kleding, waarvan de meeste multinormkleding is, beschermt gebruikers tegen verschillende risico's, waaronder vlamboog, stralingswarmte en hoogspanning.

"We zijn erg verheugd en trots dat Vattenfall ervoor heeft gekozen om onze samenwerking uit te breiden. Vattenfall heeft, net als wij, een sterke focus op duurzaamheid en we hebben samen verschillende spannende projecten lopen op dit gebied. Voor ons is dit het bewijs dat onze focus op het helpen van onze klanten bij het verminderen van hun impact op het milieu door middel van hun keuze voor werkkleding de juiste is," zegt Peter Hilmersson, Key Account Manager bij Fristads.

Focus op duurzaamheid
Voor Fristads is duurzaamheid een prioriteit en het bedrijf streeft ernaar om de impact op het klimaat tegen 2030 te halveren. Om dit doel te bereiken werkt Fristads op een breed front aan duurzaamheid, van de materiaalkeuze en manier van produceren van een product tot hergebruik en end-of-life oplossingen zoals downcycling. Een van de huidige proefprojecten met Vattenfall en Vattenfall Services, genaamd Reuse, houdt in dat gebruikte werkkleding van tijdelijke werknemers binnen Vattenfall wordt ingezameld. Na kwaliteitscontrole en eventuele reparaties kan de kleding opnieuw worden ingezet.

"Bij Vattenfall Services zijn we samen met Fristads net begonnen met een pilot voor Reuse, waarbij we de mogelijkheid onderzoeken om bovenkleding te hergebruiken. Fristads neemt de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de kleding voldoet aan de vereiste standaard voor hergebruik en als bonus verlagen we tegelijkertijd onze kosten voor de aanschaf van werkkleding," zegt Ronny Hjalmarsson, Unit Manager Stations bij Vattenfall Services.

"Voor ons is het een vanzelfsprekend gegeven dat iedereen toegang moet hebben tot goede en duurzame kleding, zowel thuis als op het werk, maar die kleding mag niet worden geproduceerd ten koste van het klimaat. Daarom moeten we anders durven denken als het gaat om het vinden van nieuwe manieren om producten te maken en de levensduur van bestaande producten te verlengen. Voor dit soort werk is het ontzettend waardevol om samen te werken met klanten die duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben staan," aldus Frida Avasalu, Global Solutions Director bij Fristads.

Over Vattenfall
Vattenfall is een Europees energiebedrijf met ongeveer 20.000 medewerkers, met als belangrijkste markten Zweden, Duitsland, Nederland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. De business area Vattenfall Services bouwt, onderhoudt en ontwikkelt energieoplossingen voor bedrijven en openbare voorzieningen. Al meer dan 100 jaar zorgt Vattenfall voor de elektrificatie van industrieën, de energievoorziening van mensen thuis en de modernisering van onze manier van leven door innovatie en samenwerking. Vattenfall zet zich in voor fossiele vrijheid. Lees meer op www.vattenfall.com.


Onderwerpen: Duurzaamheid

Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.


Contactpersoon

Joyce Elsinga
Marketing Coordinator Benelux
Joyce Elsinga