2022-12-13 12:16Nieuws

VDH Company en Van der Avert Bedrijfskleding: “Geen vraag is te gek”

VDH Company en Van der AvertVDH Company en Van der Avert

De samenwerking tussen Van der Avert Bedrijfskleding en VDH Company is gebaseerd op gelijkwaardigheid, vertrouwen en openheid. Ze kennen en begrijpen elkaar en denken creatief met elkaar mee. Ook de relatie met Fristads is gebaseerd op heldere communicatie en snel schakelen. Het resultaat? Een kledinglijn waarover iedereen enthousiast is én een gezamenlijke actie ter introductie van de nieuwe Fusion-kleding.

VDH Company regelt vanuit negen vestigingen niet alleen het transport voor klanten, maar alles wat daarbij komt kijken. Van zeevracht, import, douaneafwikkeling tot kwaliteitscontrole, opslag en value added services. Zo’n zeven jaar geleden kwam een van de eigenaren de winkel van Van Der Avert Bedrijfskleding in Bergen op Zoom binnenlopen. Vanaf dat moment is een prettige samenwerking ontstaan. Wat begon met bedrijfskleding en PBM’s voor twaalf mensen is uitgegroeid naar 280 medewerkers in Nederland en 100 in Spanje.

Elkaar goed kennen
“VDH is net als ons een nuchter bedrijf met een grote betrokkenheid bij de medewerkers”, zo is de ervaring van Mels van der Avert. “We werken op basis van vertrouwen en kunnen meedenken over verbetermogelijkheden.” Kristel Timmers en Ilse Grootenboer van de HR-afdeling van VDH kunnen dat beamen. “De bedrijven passen goed bij elkaar”, aldus Ilse. “We hechten allebei waarde aan persoonlijk contact en de service van Van der Avert is hoog. Geen vraag is te gek. Mels staat altijd klaar voor ons en kent het verhaal achter ons bedrijf. Dat scheelt enorm!” 

Meer zichtbaarheid
In 2021 raakten de bedrijven in gesprek over een nieuw kledingpakket. “Goede bedrijfskleding is enorm belangrijk. Niet alleen voor onze chauffeurs, maar ook voor de medewerkers in het warehouse en de diepvries”, aldus Kristel. “De bestaande kleding heeft twee kleuren blauw met reflectie. We waren op zoek naar een frisse, nieuwe look; kleding met meer kleur, voor meer zichtbaarheid. Een hoge kwaliteit is belangrijk en onze medewerkers moeten er prettig in kunnen werken. We gingen met Mels in gesprek. Hij heeft de ervaring, kent ons en komt altijd met leuke ideeën. Daarom kreeg hij ook hierin het volledige vertrouwen.”

Goed inschatten
Doordat Mels VDH Company en de cultuur kent, kon hij goed inschatten welke kleding bij hen past en wat prettig werkt. Hij dacht direct aan de Fristads Fusion-lijn. “Fristads Fusion in de kleur blauw met subtiele fluorgele en reflecterende details voor extra zichtbaarheid is modern en heeft een goed comfort. Bovendien is de productkwaliteit en de relatie met Fristads goed. De lijnen zijn kort, verwachtingen en afspraken worden goed gemanaged en nagekomen.” Het pakket voldeed volledig aan de wensen van VDH. De kleding is voorgelegd aan een aantal medewerkers. “Die reageerden erg enthousiast”, aldus Kristel. “De kleding geeft meer zichtbaarheid, uitstraling en een frissere look. We verwachten dat het met veel plezier wordt gedragen.”

Feeling met Fristads
Vanwege de goede relatie besloot Mels met de dames een bezoek te brengen aan het Fristads Centre in Breda. Hier kregen zij uitleg over de kleding en konden ze kennismaken met de hele collectie. “We hebben er veel geleerd over de kwaliteit, kledingsoorten en het verhaal achter het merk”, vertelt Ilse. “Superleuk ook hoe enthousiast we werden ontvangen!” Toen kon het bestellen gebeuren. In eerste instantie ontvangen nieuwe medewerkers een compleet Fusion-pakket. Het overige personeel ontvangt nieuwe kleding wanneer de bestaande aan vervanging toe is. “Het kantoorpersoneel ontvangt een sofshelljas, waarmee ze veilig de loods in kunnen lopen”, licht Ilse toe. “De logistieke medewerkers krijgen een volledig pakket: Denk aan T-shirts, polo’s, truien, een softshell jas, winterjas, broeken en een muts. Ook ontvangen zij handschoenen en schoenen.”

Verspilling tegengaan
In november is gestart met het uitdelen van de nieuwe, representatieve kledinglijn. Elke vestiging krijgt een basisaantal kledingstukken. Mels: “Bestellingen gebeuren via het Kleding Management Systeem. Het grote voordeel is dat de klant minder op voorraad hoeft te hebben en gerichter kan bestellen. Om nog meer verspilling tegen te gaan, zijn we daarnaast in gesprek over retourlogistiek.” Om de kledingverspreiding op een leuke manier onder de aandacht te brengen, heeft Mels samen met Fristads een miniatuur VDH-vrachtwagen met daarin snoep ontwikkeld voor de medewerkers. “We wensen de medewerkers veel plezier met hun nieuwe kleding! “


Onderwerpen: Nieuwsitem

Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.