2024-05-03 07:43Persbericht

Bescherming met de kleding van Fristads

Basemans Hoveniers En TuinprojectenBasemans Hoveniers En Tuinprojecten

Aanplanten en beplanten, snoeien, uitgraven en bestraten. Zomaar een greep uit de werkzaamheden waar hoveniers dagelijks mee te maken hebben. Piet Basemans (26) van Basemans Hoveniers & Tuinprojecten uit Mierlo weet er alles van: “Elke dag buiten en veel bewegen. Op je hurken of knieën of op de loader. En dat in weer en wind, maar ook op snikhete dagen. Hoe belangrijk de juiste werkkleding dan is, ondervond ik aan den lijve in mijn vorige baan als hovenier. We werkten in een spijkerbroek. Dat zit lekker, maar met regen duurt het een halve dag voor je weer droog bent. Bovendien zijn ze snel kapot en blijft overal zand in hangen. Ook zag ik sommige collega’s op een minigraver zitten met drie truien over elkaar aan. Om het maar warm en droog te houden.”

 

Dat verandert Piet dan ook gelijk als hij in juni 2023 voor het zelfstandig ondernemerschap kies. Kwalitatieve werkkleding, het is een serieus punt van aandacht.

 

Als één team naar buiten treden

Piet vertelt: “Voor ik voor het hoveniersvak koos, werkte ik als skileraar, kajak-, raft- en kano-instructeur en als berggids. Altijd actief, altijd buiten. Dan is het normaal om goede, beschermende kleding te dragen. Als hovenier ben je ook altijd buiten, actief en in de natuur bezig. Dan is het ook van belang de juiste kleding te dragen, of het nu heel koud of snikheet is. Maar er speelt nog iets. Ik werk met een vaste groep zzp’ers, we willen ons als één team presenteren. Dezelfde werkkleding hoort daarbij. Inmiddels zijn we op vele locaties aan de slag, van Mierlo tot Heeswijk-Dinther en van Den Bosch tot Vlijmen, Cuijk en Wijchen. Ik heb zo’n 120 tuinen onder mijn hoede en er komen er dagelijks bij. Voor klanten is het duidelijk wie er voor ze aan het werk zijn.”

 

Goed advies

Die eenduidigheid moet wel samengaan met draagcomfort. Piet: “Via via kwam ik in contact met Verdi van Fristads. Verdi liet mij hun mooie werkkleding zien. Ik was enthousiast; winterjassen die winddicht zijn, maar wel ventileren. T-shirts waarin je niet gelijk naar zweet ruikt bij inspanningen en broeken die verstevigd zijn en beschermen, zoals op de knieën - onze kleding moet tegen een stootje kunnen. Daarnaast is het flexibel en elastisch, superbelangrijk in ons vak. Maar ook de kleurstellingen groen en zwart passen perfect bij mijn bedrijf.”

 

Verdi bracht me in contact met dealer R. van Beekveld Technische Groothandel uit Heeswijk-Dinther. Die levert ook andere merken, maar de keuze was al gemaakt, alleen het logo moest er nog op. Toen ik het stuurde, nam Van Beekveld contact op.  ‘Als je de boom in het logo iets lichter maakt, komt het veel beter tot zijn recht!’ gaven zij als tip. Dat heb ik gedaan, en het verschil is inderdaad groot. Dat vind ik zo fijn, die betrokkenheid en dat meedenken. Dat is precies hoe ook wij met onze klanten omgaan.”

 

Verzorgd en netjes

Een onderscheidend vermogen op zich, volgens Piet. “Net als afspraken nakomen en op tijd komen. Dan sta je vaak al met 1-0 voor in ons vak. Als je dan ook nog goed werk levert, dan gaat het snel. Ik vind het belangrijk verzorgd en netjes voor de dag te komen. Dat lukt ons met de kleding van Fristads. Ik heb de jassen, korte en lange broeken en de T-shirts besteld. De keuze voor een vest of trui laat ik aan ieders eigen inzicht over. Wij zijn verzekerd van de juiste kleding, ongeacht het weer. Klaar om topkwaliteit te leveren!”


Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.


Contactpersoon

Joyce Elsinga
Marketing Coordinator Benelux
Joyce Elsinga