2022-02-17 14:21Persbericht

Fristads draagt bij aan hergebruik van energie

Namakkal Waste to Energy ProjectNamakkal Waste to Energy Project

In 2021 voorkwam Fristads dat er 830 ton kooldioxide in de atmosfeer terechtkwam door ongeveer € 10.000 bij te dragen aan een project voor hernieuwbare energie in India.

"Toen we onze Outdoor-collectie ontwikkelden, kozen we voor materialen met een kleinere ecologische voetafdruk. Daarnaast deden we de belofte ook de uitstoot van koolstofdioxide te compenseren die gepaard gaat met de productie van de kledingstukken. In 2020 kozen we ervoor een programma te steunen dat warmwaterkachels op zonne-energie financiert voor Indiase gezinnen en dit jaar hebben we gekozen voor een project dat afval omzet in energie", aldus Anne Nilsson, Marketing Director bij Fristads en verantwoordelijk voor de duurzaamheidsinspanningen van Fristads.

Een deel van de opbrengst van de verkoop van de Outdoor-collectie in 2021 is gebruikt om een project in Zuid-India te steunen dat afval omzet in energie. In het gebied, waar veel kippen worden gehouden en eieren worden geproduceerd, veroorzaakt de traditionele open opslag van pluimveemest aanzienlijke milieu- en sanitaire problemen, evenals de uitstoot van schadelijke methaangassen. Dankzij het project kan jaarlijks tot 120.000 ton afvalstrooisel en ander biomassa-afval worden omgezet in hernieuwbare energie. Bovendien wordt elk jaar tot 10.000 ton organische meststof geproduceerd. Dit zal kleine lokale en regionale landbouwers helpen om duurzame landbouwpraktijken toe te passen.

Ons doel: de industrie leiden op het gebied van duurzaamheid
Voor Fristads is duurzaamheid een topprioriteit, en het doel is om op dit gebied voorop te lopen in de branche. Als onderdeel van de inspanningen om de milieu-impact van haar activiteiten te verminderen, heeft Fristads een bedrijfskledingcollectie ontwikkeld waarbij alle kledingstukken een Environmental Product Declaration (EPD) hebben, die de totale milieu-impact van het kledingstuk in kaart brengt, van vezel tot levering in het magazijn. Fristads heeft de inzichten van deze ontwikkeling gebruikt om de efficiency van alle middelen tijdens het hele productieproces te verbeteren.

"De kledingproductie veroorzaakt vier tot acht procent van alle broeikasgasemissies wereldwijd en wij moeten dus ons steentje bijdragen om dat aantal terug te dringen. Ons doel is om onze uitstoot van koolstofdioxide met 50 procent te verminderen tegen 2030 en we zijn op meerdere fronten bezig om hierin te slagen. Koolstofcompensatie is een goede aanvulling op alle andere acties die we ondernemen om onze uitstoot te verminderen en onze productie duurzamer te maken. Uiteindelijk vinden we dat iedereen toegang moet hebben tot mileuvriendelijke en duurzame kleding, zowel thuis als op het werk, maar we willen niet dat de productie het klimaat onnodig belast", aldus Anne Nilsson.

Lees hier  meer over Fristads’ klimaatcompensatie
Lees hier meer over het Namakkal Waste to Energy Project 


Onderwerpen: Duurzaamheid

Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.

Contactpersoon

Joyce Elsinga
Marketing Coordinator Benelux
Joyce Elsinga