2022-01-25 09:00Persbericht

Fristads lanceert 's werelds eerste hogezichtbaarheidscollectie met milieuproductverklaring

Fristads Green hogezichtbaarheid Fristads Hi-Vis Green

Fristads zet de volgende stap om een ​​duurzamere fabrikant van werkkleding te worden door de lancering van de meest uitgebreide collectie duurzaam geproduceerde werkkleding tot nu toe: Fristads Green High Visibility.

De Fristads Green High Visibility-collectie bestaat uit een breed assortiment aan kledingstukken waardoor professionals in de wegenbouw, bouw & constructie, transport en logistiek zich van top tot teen kunnen kleden in goed zichtbare kleding met een lagere impact op het milieu - zonder concessies te doen aan veiligheid en kwaliteit.

“Het is de meest uitgebreide, duurzaam geproduceerde collectie in het assortiment van Fristads tot nu toe. We hebben hier lang en hard aan gewerkt en de collectie is de eerste in zijn soort ter wereld, dus het is een grote mijlpaal voor ons”, aldus Lene Jul, Product Management Director van Fristads.

Toonaangevend in duurzaamheid

Fristads heeft een langetermijndoelstelling om toonaangevend te zijn in de werkkledingindustrie als het gaat om duurzaamheid en heeft baanbrekend werk verricht toen het in 2019 's werelds eerste milieuvriendelijke kledingcollectie Fristads Green lanceerde. Alle Fristads Green-producten hebben een milieuproductverklaring, een EPD, waarin de totale impact van het kledingstuk op het milieu wordt getoond, van constructie- en materiaalkeuzes tot afval en transport.

“Ik ben trots op het feit dat we het eerste bedrijf zijn dat nu duurzamere werkkleding kan aanbieden aan een grote en belangrijke groep professionele gebruikers, en dat we blijven werken met zo’n transparante tool als het EPD, waarin de totale impact op het milieu van de kledingstukken wordt getoond. Goede werkkleding moet mensen beschermen, maar niet ten koste van het milieu', zegt Anders Hülse, Managing Director van Fristads.

Dit is de vierde Fristads Green-collectie die wordt uitgebracht. Sinds de lancering van de eerste milieuvriendelijke collectie voor professionals in de bouw & constructie, is het Fristads Green-concept uitgebreid met kleding voor service en industrie, evenals bovenkleding. Het plan is om in alle productsegmenten milieuvriendelijke Fristads Green-kleding aan te bieden.

Feiten: dit is Fristads Green High Visibility

Fristads Green High Visibility bestaat uit twee collecties, GPLU en GSTP. GPLU wordt gelanceerd in het voorjaar van 2022 en GSTP wordt gelanceerd in het najaar van 2022. De Fristads Green High Visibility-collecties zullen voldoen aan een groeiende vraag naar high-vis kleding in de transport- en bouwsector. Ze zijn ook ideaal voor professionals in de wegenbouw, onderhoud en service. De Fristads GPLU-collectie is gemaakt van biologisch katoen en polyester van gerecyclede PET-flessen. De Fristads GSTP-collectie is ideaal voor professionals in de wegenbouw, bouw & constructie, transport en logistiek. Met duurzame 4-way stretch en ribgebreide stretchpanelen in de taille, bieden deze kledingstukken twee keer zoveel comfort en hebben ze een kleinere impact op het milieu dan reguliere hogezichtbaarheids werkkleding. De GSTP-collectie bestaat uit drie kleurencombinaties, een brede maatboog en verschillende damesmodellen.

Lees meer over Fristads Green en EPD.

 

 Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.