2022-03-08 13:25Persbericht

Fristads ondertekent de nieuwe International Accord overeenkomst

Fristads toont haar voortdurende support door het nieuwe Internationale Akkoord voor gezondheid en veiligheid in de kleding- en textielindustrie te ondertekenen. Met deze overeenkomst bundelen vakbonden en bedrijven hun krachten om te zorgen voor een veilige werkomgeving in de kledingindustrie.

"Veiligheid komt voor ons altijd op de eerste plaats, of het nu gaat om de veiligheid van de mensen die ons helpen bij de productie van onze producten of om de mensen die elke dag onze kleding dragen naar hun werk. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe overeenkomst ons zal helpen ons te blijven inzetten voor eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden in Bangladesh", aldus Anders Hülse, algemeen directeur van Fristads.

Door de overeenkomst met UNI Global Union en IndustriALL Global Union te ondertekenen, verbindt Fristads zich ertoe de reeds in Bangladesh verrichte werkzaamheden op het gebied van gezondheid en veiligheid voort te zetten en de landspecifieke gezondheids- en veiligheidsprogramma's uit te breiden op basis van de beginselen van de akkoorden van 2013 en 2018, die tot stand zijn gekomen in de nasleep van de tragedie in Rana Plaza. Hierbij kwamen meer dan 1.000 werknemers in de kledingindustrie om nadat het gebouw was ingestort.

"Veel van de uitdagingen in de textielsector zijn structureel van aard en kunnen niet door één enkel bedrijf worden opgelost. Daarom is het werken aan multi-stakeholder initiatieven een belangrijk onderdeel van ons werk. Ze bieden ons de unieke kans om samen te werken met gelijkgezinde bedrijven en organisaties en ervoor te zorgen dat ons duurzame werk ook op de lange termijn succesvol blijft", aldus Anders.

Voor meer informatie over Fristads' duurzaamheidsinspanningen, bezoek www.fristads.com


Onderwerpen: Duurzaamheid

Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.

Contactpersoon

Joyce Elsinga
Marketing Coordinator Benelux
Joyce Elsinga