2023-10-10 08:00Persbericht

Fristads onthult volgende stap in circulaire werkkleding op A+A

Fristads onthult de volgende stap in circulaire werkkleding op de internationale A+A beursFristads onthult de volgende stap in circulaire werkkleding op de internationale A+A beurs

Fristads onthult de volgende stap op het gebied van duurzamere werkkleding op de A+A vakbeurs die in oktober in Düsseldorf wordt gehouden. Het bedrijf zal op de beurs ook hun laatste productnieuws presenteren, waaronder een compleet nieuw concept van werkkleding voor het industriesegment.

De branche voor veiligheid op de werkplek komt samen op de A+A beurs in Düsseldorf van 24 t/m 27 oktober en de Zweedse fabrikant van werkkleding Fristads zal aanwezig zijn om hun laatste nieuws te laten zien en de volgende stap in circulaire werkkleding te presenteren.

"A+A is een zeer belangrijk evenement voor ons als bedrijf en een kans om ons assortiment aan een breder publiek in Europa te presenteren. Het is ook een kans om andere spelers in de branche te ontmoeten die net als wij een leidende positie willen innemen op het gebied van duurzaamheid," aldus Petra Öberg Gustafsson, Managing Director van Fristads.

Wereldwijde blauwdruk voor circulaire kledingproductie
In september presenteerde Fristads hun nieuwe wereldwijde recyclinginfrastructuur, inclusief een gecertificeerd recyclingproces voor Close the loop. Deze recyclinginfrastructuur is het geesteskind van het Benelux-kantoor van Fristads, dat samen met een aantal van hun grote klanten het voortouw heeft genomen bij de ontwikkeling van succesvolle circulaire oplossingen.

Vorig jaar is een in Nederland ontwikkeld recyclingproces gecertificeerd, waardoor Fristads de eerste kledingproducent in de regio is die de traceerbaarheid van gerecyclede grondstoffen kan garanderen. Het Nederlandse model zal nu dienen als blauwdruk voor het implementeren en opschalen van recycling op alle markten van Fristads.

"We werken al jaren aan het verminderen van de milieu-impact van onze productie, maar we erkennen ook de behoefte aan innovatieve 'close-the-loop'-oplossingen nadat het kledingstuk aan het einde van zijn levensduur is gekomen. Ons nieuwe recyclingproces zal helpen dat stukje van de puzzel op te lossen en zorgt ervoor dat we onze voorsprong behouden als het gaat om het leiden van de werkkledingindustrie op het gebied van duurzaamheid," aldus Anne Nilsson, Directeur Marketing and Sustainability bij Fristads.

Door het nieuwe recyclingproces zal Fristads afval minimaliseren, het gebruik van nieuwe materialen verminderen en de kringloop van de productie helpen sluiten. Het zorgt er ook voor dat Fristads goed gepositioneerd is om te voldoen aan de eisen van de aankomende EPR-wetgeving (Extended Producer Responsibility) voor kleding.

Nieuw concept voor de industrie
Eerder dit jaar lanceerde Fristads een nieuwe reeks kledingconcepten, geworteld in de Scandinavische natuur. De concepten bestaan uit collecties voor de bouw, hoge zichtbaarheidskleding en service en industrie en zijn gebaseerd op de populairste werkbroeken van Fristads, gecombineerd met bijpassende tops en jacks om de stijlkeuze van de gebruiker op het werk te vereenvoudigen. Om de roots van Fristads te omarmen dragen ze de namen van Zweedse natuurreservaten, van Tyresta in het midden van Zweden tot Haverdal aan de westkust en Trofta in het zuiden. Op de A+A zal Fristads een nieuw concept voor het industriesegment lanceren. Het concept bestaat uit eenvoudig te profileren kledingstukken met een strak ontwerp en eigentijdse pasvorm.

Fristads’ highlights op de A+A
De Fristads stand is te vinden in hal 15, stand H39. Het overkoepelende thema van de stand is het werk van Fristads aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van het merk, bijvoorbeeld door producten te produceren met een lagere milieu-impact door de Environmental Product Declaration (Milieuproductverklaring) als hulpmiddel te gebruiken, en het onthullen van de volgende stap in de circulaire productie van werkkleding. Producten die op de beurs gepresenteerd zullen worden zijn onder andere die van de Fristads concepten Haverdal, Alnaryd, Tyresta, Skarup, Stiby en Trofta, maar ook een compleet nieuw concept van werkkleding voor professionals in de industrie. Daarnaast zullen er belangrijke aanvullingen op Fristads' multinorm-assortiment voor elektriciens worden geïntroduceerd.

Op woensdag 25 oktober om 10.30 uur zal Fristads een persevent houden op de stand. Indien u geinteresseerd bent om hierbij te zijn, dan kunt u hier registreren.


Om 14:00 uur vindt op de stand de prijsuitreiking plaats van de "Klimaretter Award", een initiatief van het "Deutsches Handwerksblatt" samen met Fristads. In de afgelopen maanden hebben ambachtsbedrijven uit heel Duitsland kunnen meedingen met spannende duurzaamheidsprojecten die ze in hun bedrijf hebben geïmplementeerd. Samen met het "Deutsches Handwerksblatt" maken we de duurzaamheidsinspanningen in deze bedrijven zichtbaar, omdat de handwerksector ook een belangrijke factor is als het gaat om het implementeren van politieke duurzaamheidsdoelen.

Op de laatste dag van de beurs, 27 oktober om 11.00 uur, is Lena Bay, Product Director van Fristads, geselecteerd om te spreken op het Trend Forum dat door A+A wordt georganiseerd. Het thema van de toespraak is het werk van Fristads aan de ontwikkeling van 's werelds eerste milieuproductverklaring voor kleding. Voor meer informatie over het Trend Forum, klik hier.

Iedere beursdag zal er Fristads kleding getoond worden op de A+A Fashion show in hal 15 stand H03 (via de Oost-Ingang). Lees hier meer over de A+A modeshow.Over Fristads

Fristads heeft zich sinds 1925 gefocust op de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding, altijd met professionals in gedachten en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Ons kledingassortiment omvat zowel klassieke als eigentijdse kleding voor een breed scala aan sectoren en onze kleding voldoet aan de hoogste normen als het gaat om kwaliteit, veiligheid en comfort. Fristads maakt deel uit van de Hultafors Group, die eigendom is van Investment Latour AB, en biedt een breed portfolio aan producten en merken voor professionele vakmensen. Lees meer over Fristads op www.fristads.com.