2020-12-11 10:37Perbericht

Hultafors Group nieuw en stabiel thuis Fristads, Kansas en Leijona

De Fristads Kansas Group verkoopt Fristads, Kansas en Leijona aan de Hultafors GroupFristads Zweden

De Fristads Kansas Group heeft een overeenkomst gesloten om de merken Fristads, Kansas en Leijona te verkopen aan de Hultafors Group, eigendom van Latour. De verkoop betekent een verdere stroomlijning van de Groep en een aanzienlijk sterkere financiële positie voor de overige zes merken. De transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de relevante concurrentie-autoriteiten.

De strategie van de Fristads Kansas Group is sterke, onafhankelijke merken te ontwikkelen binnen de verschillende categorieën werkkleding en promotionele/profielkleding. Sinds de verandering van eigenaar van de Groep in 2015 is de besluitvorming gedecentraliseerd naar grotendeels autonome en doelgerichte bedrijven voor elk merk. Tegelijkertijd zijn er aanzienlijke investeringen gedaan binnen de marketing van het merk, de productontwikkeling en door een verhoogde efficiëntie in de productieketen. De strategie is succesvol gebleken en vele jaren van verlies zijn omgezet in een positief resultaat.

In 2019 behaalde de Groep de beste resultaten in meer dan 10 jaar en tot nu toe in 2020 werd de invloed van de Covid-19-pandemie met succes beperkt met sterke winstgevende resultaten voor alle merken van de Groep. Naarmate de resultaten verbeterden, werd de financiële positie van de Groep versterkt en de schuldenlast aanzienlijk verminderd.

Begin 2020 is een verdere stroomlijning van de Groep gestart met de afstoting van het Franse merk Bragard, gespecialiseerd in werkkleding voor hotels en restaurants. Nu wordt de volgende belangrijke stap gezet door de verkoop van Fristads, Kansas en Leijona aan Hultafors Group, een bedrijf dat eigendom is van de beursgenoteerde Zweedse investeringsmaatschappij Latour. Na deze transactie is de geplande stroomlijning van de Groep voltooid.

”De teams achter Fristads, Kansas en Leijona hebben de afgelopen jaren aanzienlijke verbeteringen doorgevoerd in de bedrijfsactiviteiten. Ik wil deze gelegenheid benutten om iedereen te bedanken die heeft bijgedragen aan de positieve ontwikkeling, die een belangrijke factor is geweest in de deal met de Hultafors Group,” zegt Anders Davidsson, Group CEO van de Fristads Kansas Group. ”We zijn erg trots op wat we de afgelopen jaren met deze mooie merken hebben bereikt. Tegelijkertijd ben ik ervan overtuigd dat de Hultafors Group, gesteund door de financieel sterke eigenaar Latour, een uitstekend nieuw thuis zal zijn voor Fristads, Kansas en Leijona.”

Na de overname zal de Groep bestaan uit zes merken met een totale omzet van ongeveer 250 miljoen euro binnen drie belangrijke segmenten:

 B&C is een toonaangevend merk binnen de promotie- en profielkleding in Europa.
 Clinic Dress, Sverre W Monsen, Hejco en Martinson richten zich voornamelijk op werkkleding voor de gezondheidszorg met sterke marktposities, vooral in Duitsland, Zweden en Noorwegen.
 Wenaas is een toonaangevend merk op het gebied van uniformen, werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen, gericht op de scheepvaart en de olie- en gassector in Noorwegen met een groeiende internationale aanwezigheid.

”Met een sterkere financiële positie kijken we er nu naar uit om te investeren in en de best mogelijke basis te creëren voor al onze merken om te groeien en nog succesvoller te worden", zegt Anders Davidsson, CEO van de Fristads Kansas Group. "We zien een groot potentieel voor groei en een stabiele winstgevendheid in de loop van de tijd voor alle bestaande merken van de Groep.”

*****

Voor eventuele vragen, neemt u a.u.b. contact op met Group CEO Anders Davidsson, telefoonnummer +46 705 45 70 80

Fristads Kansas Group is een toonaangevende Europese fabrikant van werkkleding en promotie/profielkleding met de merken Fristads, Kansas, Leijona, B&C, Wenaas, Clinic Dress, Sverre W Monsen, Hejco en Martinson. De Groep ontwikkelt, produceert en verkoopt werkkleding aan verschillende segmenten en heeft sterke marktposities, vooral in Noord-Europa. Fristads Kansas Group heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 400 miljoen euro. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website

www.fristadskansasgroup.com.


Over Fristads

Fristads heeft sinds 1925 de ontwikkeling van duurzame en functionele werkkleding uitgedaagd en gestimuleerd, altijd met professionals in het achterhoofd en met innovatie en duurzaamheid als drijfveren. Fristads maakt deel uit van de Fristads Kansas Group, de toonaangevende werkkledingleverancier in Europa met een portfolio die naast Fristads onder andere de merken Kansas, Hejco en Martinson omvat. Lees meer op www.fristads.com